Wat zijn de kosten ?
Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Mocht je ervoor kiezen om door te gaan, dan kost een sessie €75,- Een sessie duurt een uur. Een coachtraject bestaat gemiddeld uit 4 tot 6 sessies. Tijdens de sessies komen alle begeleidingstappen aan bod. Voor werkgevers geldt een aangepast tarief. Dit zal voorafgaand aan het coachtraject met de werkgever worden gedeeld.
Is vergoeding mogelijk ?
Loopbaancoaching is een investering in jezelf, maar hoeft niet altijd geld te kosten. Soms zijn er mogelijkheden om (een deel van) de kosten vergoed te krijgen.
- Mogelijk is jouw werkgever bereid je tegemoet te komen door de kosten (deels) voor zijn rekening te nemen.
- Bij veel organisaties ‘spaar’ je in enkele jaren een persoonlijk budget bij elkaar voor persoonlijke ontwikkeling. Naast bv. scholing is loopbaancoaching steeds vaker onderdeel in deze persoonlijke ontwikkelplannen. Vraag er eens naar bij HR of je leidinggevende.
- Sterk in je werk is er voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken. En voor iedereen die in zorg en welzijn werkt en nadenkt over een volgende stap in zijn/haar loopbaan, voor medewerkers die aan ‘het bed’ staan en voor de medewerkers in de ondersteunende diensten. In de zorg én bij welzijn.
- Wil je niet afhankelijk zijn van subsidies voor loopbaancoaching en andere regelingen? Dan is het misschien een idee om maandelijks een klein bedrag te sparen voor opleiding en ontwikkeling.
- Stopt je baan? Krijg je een transitievergoeding mee bij je vertrek? Een deel van dit bedrag kun je inzetten voor loopbaanbegeleiding. Over dat deel hoef je dan geen inkomstenbelasting te betalen.
- Een zzp’er kan de kosten fiscaal aftrekken. Wel met de voorwaarde dat de loopbaancoaching gericht is op verbetering van de positie in de maatschappij. Ter allen tijden alleen als het om financieel-economisch verbetering gaat.
Wat is de meerwaarde van coaching?
Een coach helpt je buiten kaders te denken, zodat je nieuwe mogelijkheden ontdekt. Je krijgt inzicht in jezelf, in andere mogelijkheden van handelen en reageren en in je talenten en ambities. Persoonlijke groei is ontzettend belangrijk en in tegenstelling tot wat veel mensen denken, helemaal niet zo moeilijk.
Wat vraag je aan een loopbaancoach?
- Waar sta ik nu en waar wil ik naartoe?
- Wat zijn mijn talenten en hoe zet ik ze (nog beter) in?
- Welke werk(voor)waarden zijn voor mij belangrijk?
- Wat doe ik goed en wil ik behouden?
- Wat kan beter en wil ik ontwikkelen?
- Ik ben (door reorganisatie) mijn baan verloren. Hoe pak ik het vinden van een nieuwe baan aan?
